SIM Only reclame | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een telefoonabonnement hoeft niet duur te zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een perfecte mobiele telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te hebben is er de zogeheten “SIM Only”.

Een abonnement is een abonnement waarbij je uitsluitend een simkaart gebruikt en dus zelf een mobiele telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je af en toe betaalt ontzettend niet zo hoog zullen worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een telecomabonnement afsluit voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas beginnen bij €28. Je bespaart al gauw 50% of meer op de kosten van je abonnement.
sim only ben

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je maandelijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon bepalen dat je na de contractduur je toestel voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only reclame

Door het hebben van een SIM Only abonnement, geef je minder aan uitgaven. Bijna alle mensen betalen vaak meer voor het toestel bij hun belcontract, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een abonnement zonder smartphone is dat je als afnemer zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral slim voor de beller die snel een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only reclame – Simlockvrije telefoon

SIM Only reclame – Daarnaast is een Samsung smartphone zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only reclame
sim only telfort

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is in de meeste gevallen sufficient om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere internetbundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de oplossing om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only reclame

 

Scroll to top