20gb SIM Only | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een telefoonabonnement hoeft niet duur te zijn! Al zeker als je al in het bezit bent van een goede telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te kopen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een contract waarbij je uitsluitend een simkaart gebruikt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je jaarlijks betaalt aanzienlijk niet zo hoog zullen zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een telecomabonnement aangaat voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste toestellen met een abonnement pas beginnen bij €26. Je bespaart al gauw veertig procent of meer op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de smartphone. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je maandelijkse kosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone bepalen dat je na de duur van je contract je telefoon volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: 20gb SIM Only

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, bespaar je op vaste lasten. Ontzettend veel personen betalen vaak meer voor de smartphone bij hun contract, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk vervelend iets van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als consument zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral handig voor de consument die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

20gb SIM Only – Simlockvrije telefoon

20gb SIM Only – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: 20gb SIM Only
sim only onbeperkt bellen en internet

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is meestal voldoende om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere MB bundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. 20gb SIM Only

 

Scroll to top