SIM Only 800 | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement hoeft niet duur te zijn! Al zeker als je al in het bezit bent van een mooie mobiele telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te halen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een abonnement is een abonnement voor telecom waarbij je alleen een simkaart gebruikt en dus zelf een luxe telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je regelmatig betaalt heel erg minder zullen zijn dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een SIM Only abonnement ondertekent voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas starten bij €27. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je telecomabonnement.
sim only

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de telefoon. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je periodieke kosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone regelen dat je na de contractduur je toestel helemaal hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, bespaar je op vaste lasten. Ontzettend veel personen betalen norrmaal gesproken meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk schaduwzijde van een telefonie abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een SIM Only abonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral slim voor de consument die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only 800
sim only maandelijks opzegbaar

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is meestal genoeg om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top