SIM Only eurodeals | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een SIM Only abonnement kan betaalbaar zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goede luxe telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te kopen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een mobiele telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je regelmatig betaalt ontzettend minder hoog zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een telecomabonnement ondertekent voor €12 tot €22 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas aanvangen bij €28. Je bespaart al gauw een flimk bedrag op de kosten van je telecomabonnement.
sim only zonder aansluitkosten

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de telefoon. Bij een standaard smartphone met abonnement koop je je periodieke abonnementskosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoontoestel zorgen ervoor dat je na de looptijd je smartphone helemaal hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only eurodeals

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, investeer je minder in vaste lasten. De meeste klanten betalen namelijk meer voor de smartphone bij hun contract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk nadeel van een abonnement zonder smartphone is dat je als koper zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een abonnement is een contract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral handig voor de afnemer die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only eurodeals – Simlockvrije telefoon

SIM Only eurodeals – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only eurodeals
sim only

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is normaal gesproken voldoende om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een SIM Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only eurodeals

 

Scroll to top