alt

SIM Only gratis | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon kan betaalbaar zijn! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een mooie smartphone. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de bekende “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een abonnement voor telecom waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per periode betaalt een stuk minder veel worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een SIM Only abonnement koopt voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas aanvangen bij €29. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je telecomabonnement.
sim only kpn

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de telefoon. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je periodieke kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel regelen dat je na de contractduur je smartphone helemaal hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only gratis

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, investeer je minder in kosten. Ontzettend veel klanten betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun abonnement, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een SIM Only abonnement is een telecomabonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral ideaal voor de klant die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only gratis – Simlockvrije telefoon

SIM Only gratis – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only gratis
sim only zonder aansluitkosten

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telecomabonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is meestal genoeg om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere MB bundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only gratis

 

Scroll to top