SIM Only met plafond | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goedwerkende smartphone. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een abonnement is een abonnement voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een luxe telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je per maand betaalt een stuk minder zullen zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een abonnement afsluit voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas starten bij €30negenentwintig euro. Je bespaart al gauw 50% of meer op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only vergelijken

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je periodieke abonnementskosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone regelen dat je na de contractduur je telefoon helemaal hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only met plafond

Door het hebben van een SIM Only abonnement, investeer je minder in vaste lasten. Een aantal personen betalen meestal meer voor de smartphone bij hun contract, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk schaduwzijde van een SIM Only abonnement is dat je als koper zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een willkeurige smartphone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral handig voor de klant die snel een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only met plafond – Simlockvrije telefoon

SIM Only met plafond – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het toestel afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only met plafond
sim only zonder aansluitkosten

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk SIM Only abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is denken wij sufficient om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only met plafond

 

Scroll to top