SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon hoeft niet duur te zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te kopen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een abonnement is een contract waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgaven die je regelmatig betaalt aanzienlijk minder zullen worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een SIM Only abonnement aangaat voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas beginnen bij €29. Je bespaart al gauw veertig procent of meer op de kosten van je abonnement.
sim only onbeperkt bellen

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard telefoonabonnement koop je je jaarlijkse kosten van je abonnement in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de contractduur je smartphone helemaal hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, verlaag je de kosten. Ontzettend veel klanten betalen vaak meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun uiteindelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk schaduwzijde van een abonnement zonder smartphone is dat je als afnemer zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al snel 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een SIM Only abonnement is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral ideaal voor de klant die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een willkeurige smartphone zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only welke provider
sim only kpn

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is waarschijnlijk genoeg om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere MB bundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de oplossing om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top