SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon kan betaalbaar zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goede smartphone. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een SIM Only abonnement is een telefoniecontract waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt aanzienlijk minder zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een internet en mobiel bellen abonnement aangaat voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas beginnen bij €28. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only t mobile

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je maandelijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoontoestel bepalen dat je na de looptijd je toestel helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door het hebben van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan kosten. Bijna alle klanten betalen norrmaal gesproken meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun dure verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk schaduwzijde van een SIM Only abonnement is dat je als klant zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een willkeurige smartphone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral super voor de koper die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het toestel weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only welke provider
sim only vodafone

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is normaal gesproken voldoende om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top