SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is soms ook goedkoop! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goede smartphone. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de bekende “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een contract voor telecom waarbij je alleen een simkaart gebruikt en dus zelf een smartphone in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je jaarlijks betaalt redelijk minder hoog zullen worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een telefonie abonnement aangaat voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas starten bij €28. Je bespaart al gauw een hoop geld op de kosten van je internet en mobiel bellen abonnement.
sim only abonnement

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de smartphone. Bij een standaard telefoonabonnement koop je je periodieke kosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone bepalen dat je na de duur van je contract je smartphone voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door het hebben van een SIM Only abonnement, geef je minder aan uitgaven. De meeste mensen betalen vaak meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk gebrek van een abonnement is dat je als consument zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een gewone mobiele telefoon als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telecomabonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral ideaal voor de koper die snel een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only welke provider
sim only zonder aansluitkosten

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de jaarlijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is meestal voldoende om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top